Hypnose Coaching NLP

Spiseforstyrrelser

Spiseforstyrrelser er psykiske sygdomme hvor man fokuserer meget på mad. Spiseforstyrrelse er en psykisk lidelse hvor der fokuseres på mad hele tiden. De mest kendte spiseforstyrrelser er anoreksi og bulimi.

Anoreksi og bulimi er i virkeligheden to meget forskellige sygdomme selv om de minder meget om hinanden. De starter ofte begge med en slankekur og hvor man taber sig meget. Uanset om man anoreksi eller bulimi sulter man sig.

Når man har anoreksi spiser man næsten ingen ting og taber sig på den måde. Når man har bulimi springer man måltiderne over, derefter overspiser man og måske kaster man maden op igen.

Forskellen på anoreksi og bulimi er de anfald af overspisning man får når man har bulimi. Det får man ikke når man har anoreksi. Mennesker med anoreksi vejer ofte over 15 procent mindre end hvad normalvægten bør være. Mennesker med bulimi er som reglen en normal vægtige.

Andre spiseforstyrrelser:

Anoreksi og bulimi har nogle bestemte kendetegn. Men man kan også have atypisk anoreksi eller atypisk bulimi og de har ikke alle kendetegnene. Når man er i krise og trøstespiser og når man kaster op af psykiske årsager kan også være en spiseforstyrrelse.

Spiseforstyrrelser i forskellige former:

  • Anoreksi
  • Bulimi
  • Atypisk anoreksi, som er anoreksi, hvor man ikke har alle kendetegne for at have anoreksi. Man mangler et af hoved kendetegnene, f.eks. grubler man ikke på om man er for tyk, eller man har stadig menstruationer og seksualdrift.
  • Atypisk bulimi, som på samme måde som atypisk anoreksi er sygdommen hvor man mangler et af hoved kendetegnene. Man kan f.eks. have et overforbrug af afføringsmidler og tilbagevendende spiseanfald, uden at være bekymret for sin vægt eller sit ydre.
  • Trøstespisning, hvor man spiser alt for meget i en periode, fordi man har været udsat for noget psykisk belastende og har det dårligt, f.eks. hvis man har mistet en nær slægtning eller har været ude for en ulykke.
  • Opkastninger af psykiske grunde, hvor man kaster op fordi man fejler en anden psykisk sygdom end en spiseforstyrrelse, f.eks. fordi man har en vrangforestilling om at der er noget galt med maven.
  • Andre spiseforstyrrelser.

Overvægt

Hvis man er overvægtig, uden at man har bulimi, har man ikke en psykiatrisk diagnose. Når man er overvægtig uden at have bulimi er det ikke en psykisk sygdom. Men man kan være så belastet af overvægt at man ryger ind under anden spiseforstyrrelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidsbestilling

* Navn:

* E-mail adresse:

* Telefonnummer

* Hvad kan vi gøre for dig?

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Pantung hypnoterapi's gratis nyhedsbrevet her - blive inspireret og holdt ajour med nye indlæg og meget andet godt.

Navn:

E-mail adresse:


Pantung Hypnoterapi    Birkhøjterrasserne 420    3520 Farum   og   Vejlands Allé 66    2300 Kbh S.    CVR: 2901 8421    Tlf: 3510 0605   
E-mail: bettina@bp-hypnose.dk
Rettigheder © www.bp-hypnose.dk   Webbureau: webdesign