Hypnose Coaching NLP

Jalousi

Følelsen af jalousi kan dræbe kærligheden og de mennesker det gå ud over føler ofte modvilje og usikkerhed. Den jaloux vogter og kontrollerer hvert et skridt den anden tager og begge involverede føler sig afhængige og fanget i en fælde.
Frygten for at miste den andens kærlighed bliver netop den - der ødelægger kærligheden og nogle mener at kærlighed, seksualitet og jalousi hører sammen at jalousi uundgåelig når man virkelig elsker hinanden, nærmest som en dyd, et udtryk for lidenskab, - at den jaloux elsker inderligt.
Man kan ikke gøre for det, hvis man bliver jaloux - det er naturen og det er jo en meget behagelig måde at betragte jalousiens væsen på - det er nærmest legalt at opføre sig forfærdeligt og ondt man har lyst til - fordi man er i sine følelsers vold.

Tror man at man har ret til at besidde og eje et andet menneske ja så er det jo sandt nok.
Jalousien opstår når man er bange for at miste nogen eller noget, når man ser andre har noget man selv ønsker men ikke tror er muligt så vågner misundelsen.
Manden bliver jaloux når han ser konen giver andre noget, han mener kun tilhører ham, det kan være forældre, børnene eller det ku være en anden mand.

" Hej Bettina
Det har hjulpet mig utrolig meget at være i behandling for jalousi, mit selvværd er vokset og jeg har fået nogle gode "redskaber" som i dagligdagen er en meget stor hjælp for mig. Jeg har nu fået meget mere kontrol over denne følelse, som er til gavn for både mig og min partner, tak for det.. "
Michael Larsen
Salgskonsulent

Eller det ku måske være over den andens fritidsinteresser og arbejde. Besiddertrangen hos den jaloux kan være så utålelig, at man er nødt til at løber sin vej.

Vi flytter sammen og gifter os fordi vi ønsker nærhed og omsorg, men i hverdagen er det venskabet og kammeratskabet, som skal være det grundlæggende i forholdet mellem to, og her er ikke plads til jalousiens terror, som er en hæmsko for udvikling hos begge.
I hverdagen er det venskabet og kammeratskabet der skal være det fundamentale i parforholdet, der er ikke plads jalousiens tyranni der - hæmmer udfoldelsesmulighederne hos begge parter.

Men faktisk er det en mulighed at forlange af et voksent menneske, selv at tage ansvaret for sine følelser - også selvom de stammer fra oplevelser langt tilbage i barndommen - hvor man måske blev følte sig svigtet til fordel for andre eller måske følte at ens forældre svigtede.
Da man var barn fik man måske ikke den kærlighed man havde brug for og når så man senere i livet møder et menneske der giver sin kærlighed. Kan det blive så sårbart at man går i evig frygt for at miste.

Første skridt i at helbrede jalousien er at erkende - at man er jaloux, og så finde årsagen.

  • Måske en tidligere kæreste har svigtet dig?
  • Måske var kæresten utro?
  • Eller måske du selv var utro?

Har du selv haft sidespring tror du måske at det også er noget din partner har haft eller måske føler du at du er den der elsker højst og er usikker på om din partner også elsker dige lige så højt.
Du har brug for at tale med din partner om de tanker og følelser du har omkring jalousi - ellers gør det alt for ondt og det dræner dig for energi og så er der ikke meget tid tilbage til positive tanker og kærligheden.
Nogle prøver at undertrykke følelsen af jalousi og måske kommer de negative følelser ud som aggressioner, måske kritiserer du din partner og utilfredsheden går over i skænderier og dårligt humør over småting.

Nogle mener at mennesker der lider af jalousi er lidenskabelige i deres kærlighed og ikke ved hvad de skal gør med deres aggressioner. Årsagerne til at mennesker finder sammen 2 og 2 er mangfoldige og et liv uden kærlighed er kun en fattig tilstedeværelse i verden, Livet uden kærlighed er kun en tilstedeværelse i verden, Men vi fortolker alle vores kærlighed på hver vores måde og bagved ligger angsten for at miste de mennesker vi elsker og som giver livet indhold og mening.

 

 

 

 

 

 

Tidsbestilling

* Navn:

* E-mail adresse:

* Telefonnummer

* Hvad kan vi gøre for dig?

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Pantung hypnoterapi's gratis nyhedsbrevet her - blive inspireret og holdt ajour med nye indlæg og meget andet godt.

Navn:

E-mail adresse:


Pantung Hypnoterapi    Birkhøjterrasserne 420    3520 Farum   og   Vejlands Allé 66    2300 Kbh S.    CVR: 2901 8421    Tlf: 3510 0605   
E-mail: bettina@bp-hypnose.dk
Rettigheder © www.bp-hypnose.dk   Webbureau:webdesign