Hypnose Coaching NLP

Artikel fra farum avis "Hypnose er ikke hokus-pokus" af Jesper Nicolajsen

"Hypnose er ikke hokus-pokus"

Stress, eksamensangst, rygestop og ludomani kan sammen med andre uvaner og uhensigtsmæssig adfærd afhjælpes ved hjælp af hypnose. Bettina Pantung har både klinik i Farum Midtpunkt og i København, hvor hun behandler et bredt spektrum af dagligdagsproblemer. - Der er ikke noget hokus-pokus ved hypnose.

Det handler om, at jeg som hypnoterapeut bruger nogle helt konkrete og veldokumenterede værktøjer til under hypnose at fjerne de blokeringer, som gør folk til vanemennesker. Desuden får folk nogle redskaber til selvhjælp, som de selv kan arbejde med efterfølgende, siger Bettina Pantung, der er lidt træt af at hypnose ofte bliver forbundet med showprogrammer på tv.

Ikke okkult og mystisk For de bevirker, at hypnose som behandlingsform for mange kommer til at fremstå som noget mystisk og okkult, hvor folk kykkeliky'er blot med et fingerknips. Og specielt trancetilstanden er overmystificeret.
- Hypnose er blot den tilstand af trance, som hypnotisøren bringer dig i for at kunne ændre på dine vaner og din adfærd. Det kaldes også for selvhypnose, fordi det er en søvndyssende tilstand, som man selv tillader sig at gå ind i, man kan ikke tvinges ind i den, siger Bettina Pantung og fortsætter.
- Man mister ikke kontrollen, som mange tror, men man sætter så at sige den logisk tænkende hjernehalvdel på stand-by, for dermed at komme mere i kontakt med sit sande jeg, underbevidsthed, hvor det er muligt at ændre på en række symbolværdier og vanetænkning til noget positivt. I den tilstand er det lettere for personen at forstå situationer og løse problemerne end i helt vågen tilstand. Man arbejder med det ubevidste sind, og undgår dermed det bevidste sinds dårlige vaner, rutiner, skepsis og forandringsmodstand, siger hun. Starter uddannelse op

Både når folk kommer til Bettina Pantung med velkendte problemer, og når folk kommer med problemer, som de ikke selv kan gennemskue, så kan hypnoterapien hjælpe dem. Det kan være folk, der spiser for meget, for at få kontrol over noget, som gør dem kede af det, eller måske ryger de for at dæmpe et voldsomt temperament.
- Hypnoterapi er en hurtig og effektiv måde, hvor de kan få kontrol over deres liv og finde ind til problemets kerne. Typisk kan hypnose kombineret med terapien skabe en hurtig forandring på mellem 3-5 behandlinger, siger Bettina Pantung.
- Hypnoterapi er ikke psykoterapi i klassisk forstand, men nogle af hypnoterapiens værktøjerne er taget fra psykoterapien og gestaltterapien. Den største forskel er den tid, det tager. Psykoterapi kan tage flere år, mens man typisk mærker effekten af hypnoterapi allerede efter første session, siger Bettina Pantung.

Hun er uddannet instruktør og starter til april en hypnoterapeut-uddannelse op i klinikken, som interesserede kan melde sig til. Og Bettina Pantungs kvalifikationer er veldokumenteret. Hun er optaget i det verdensomspændende hypnotisør og hypnoterapeutisk netværk og er desuden medlem af et lille tæt dansk netværk af hypnoterapeuter, der løbende superviserer hinanden og udveksler praktiske erfaringer.
Man kan læse mere om Pantung Hypnose på www.bp-hypnose.dk.

Artikel kan også læses her

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidsbestilling

* Navn:

* E-mail adresse:

* Telefonnummer

* Hvad kan vi gøre for dig?

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Pantung hypnoterapi's gratis nyhedsbrevet her - blive inspireret og holdt ajour med nye indlæg og meget andet godt.

Navn:

E-mail adresse:


Pantung Hypnoterapi    Birkhøjterrasserne 420    3520 Farum   og   Vejlands Allé 66    2300 Kbh S.    CVR: 2901 8421    Tlf: 3510 0605   
E-mail: bettina@bp-hypnose.dk
Rettigheder © www.bp-hypnose.dk   Webbureau:webdesign