Hypnose Coaching NLP

Angst

Når du er angst, mærker du måske uro i kroppen, hjertet banker hurtigt og du bliver anspændt. Det kan være svært at skille angst, nervøsitet og frygt.
Ofte ved du ikke hvorfor du er angst, men du oplever en ubehagelig følelse af at noget er - helt galt, selvom der ikke behøver være det.
Mens frygt derimod er en følelse, du får når du kender grunden til den og bedømmer at der faktisk godt kunne ske noget farligt.
Det at være nervøs er mere en følelse af at være usikker, føle sig mindreværd, ikke at være i stand til at leve op til andres eller egne forventninger som så kan give en følelse af angst eller frygt.
Bestemt angst eller nervøsitet er en lidelse, mens frygt er en gavnlig reaktion som skal forhindre at vi kommer til skade.
1 ud af 5 får på et givet tidspunkt - angst som er så alvorligt at der er tale om en lidelse.

Årsager til angst

Fordi en vis angst eller frygt er nødvendig i farlige situationer, har alle mennesker et større eller mindre angstberedskab.
Det er nødvendigt med en vis frygt eller angst - i farlige situationer, derfor har vi alle et større eller mindre angst beredskab
Det har en betydning om du er vokset op i gode trykke rammer eller om du har haft grund til at føle dig angst og utryk. Men følsomheden overfor angst kan være medfødt.
Vi bliver alle udsat for stress af forskellige art. Det kunne fx være et dagligt psykisk pres eller måske gentagende nederlag.
Jo højere dit angst beredskab er - jo større risiko har du for at få en angst lidelse i forbindelse med det stress vi udsættes for i livet.

Angst har mange former:

Agorafobi:
Angst for at være på steder med mange mennesker, hvor man ikke kan komme væk, f.eks. i en bus, i toget eller en kø i supermarkedet.

Socialfobi:
Angst for at føle sig observeret eller kritiseret, hvis man spiser sammen med andre, siger noget når man er flere sammen eller går ud med en ny kæreste.

Enkelfobi:
Angst i specielle situationer, f. eks. i mørke, tordenvejr eller i lukkede rum eller ved synet af blod, edderkopper eller slanger.

Panikangst:
Anfald af angst som er så ubærlige at man forsøger at undgå situationer, hvor man tidligere har haft panikanfald.

Generaliseret angst:
Konstant angst hvor man får hjertebanken, sveder, ryster, spænder i musklerne, er nervøs og bliver svimmel.

Blandet angst - depressionstilstand:
Blanding af angst og depression i så høj en grad at der er tale om en sygdom, men ikke så udtalt at man har en angsttilstand eller en depression.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidsbestilling

* Navn:

* E-mail adresse:

* Telefonnummer

* Hvad kan vi gøre for dig?

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Pantung hypnoterapi's gratis nyhedsbrevet her - blive inspireret og holdt ajour med nye indlæg og meget andet godt.

Navn:

E-mail adresse:


Pantung Hypnoterapi    Birkhøjterrasserne 420    3520 Farum   og   Vejlands Allé 66    2300 Kbh S.    CVR: 2901 8421    Tlf: 3510 0605   
E-mail: bettina@bp-hypnose.dk
Rettigheder © www.bp-hypnose.dk   Webbureau: webdesign